Kom godt i gang med patchwork

Kom godt i gang med patchwork

Blossom Quilts begynderguide til maskinsyning

Hvad har du egentlig brug for at komme i gang med patchwork? Det kan godt virke uoverskueligt at komme i gang, hvis du er nybegynder, og patchwork kan også være lidt af en udstyrssport.
Heldigvis behøver du ikke ret meget for bare at komme i gang, og meget af det har du sikkert allerede i forvejen. Det skal bare lige støves af.
Blossom Quilts begynderguide til maskinsyning er en overskuelig liste med de redskaber, du har brug for til at sy din første quilt på maskine - og så kan du jo altid udvide, når du er blevet bidt af patchwork 😉
Hvis du klikker på de understregede ord, kommer du hen til produkterne i webshoppen 😊

 

  • Det er helt fint at starte med at sy på en ældre symaskine eller den, du nu har ved hånden/på loftet. Den skal ikke kunne andet end at sy ligeud. Når du er klar til at investere i en ny symaskine, skal du gå ind i en symaskineforretning og få råd og vejledning, så du får den symaskine, der passer til dig, dine ambitioner, ønsker og pengepung.
  • ¼ inch-trykfod – en must-have til din symaskine! Hvis du vil sy efter de nye, flotte mønstre (og det vil du), kommer du til at sy i inches og ikke i cm, og så vil du også komme til at sy med et kvart-inch sømrum. Her er det så, at ¼-inch-trykfoden kommer ind i billedet som din nye bedste ven. Køb den i en symaskineforretning. Den koster mellem 150-200 kr.
  • Symaskinenåle – start med at sy med universalnåle i størrelsen 80/12. Sidder der en gammel nål i maskinen, så skift den ud. Du skal skifte din nål oftere, end du tror. Nåle er ikke en dyr investering, men har stor betydning for, hvor godt din maskine syr og dermed også din syglæde. Så. Skift. Din. Nål. Ofte.
  • Brug sytråd, der har et mærke, fx Gütermann, i en farve, der passer til stofferne. Eller gå efter en neutral beige, hvis du skal bruge en farve til ”det hele”. Hvis du har arvet tråd fra din mor eller bedstemor, så smid det ud. Nu. Tråd mørner med tiden og laver ged og nullermænd i symaskinen, og da det er tråden, der holder alle dine stofstykker sammen, må du ikke gå på kompromis med den.
  • Rulleskærer, 45 mm – ligner en pizzaskærer. Du bruger den til at skære dine stoffer nemt, hurtigt og lige. Det kan du ikke gøre med en saks. Trust me. Husk at skifte blad på din rulleskærer med jævne mellemrum, så køb en pakke med ekstra blade med det samme. Du vil hurtigt komme til at takke dig selv for det. Selv tak.
  • Skæremåtte – det underlag, som du skærer dine stoffer på med din rulleskærer. Dit spisebord vil elske dig for det. Start med at købe en skæremåtte i størrelsen 45 x 60 cm.
  • Lineal – skal du have! Du kan ikke bruge en rulleskærer uden en lineal at skære efter. Og du bruge en patchwork-lineal og ikke én fra boghandleren. Start med en aflang lineal i størrelsen 6 x 24 inches og EVENTUELT en kvadratisk lineal i størrelsen 10,5 x 10,5 inches. Med de to linealer er du godt kørende med de første 10 quilts 😊
  • Strygejern og strygebræt – behøver ikke være noget fancy. Det vigtigste er, at disse ting ikke befinder sig langt væk fra dig, da du kommer til at stryge. Meget. Start med at bruge det strygejern, du har, gerne med damp. Når familien er blevet træt af, at du har sat dig 100% på strygejernet (uden at have strøget noget af deres tøj), kan du med sindsro investere i dit helt eget strygejern, helt alene til patchworkbrug. Kun for dig.
  • Saks, knappenåle, synåle og opsprætter – start med at bruge det, du allerede har og opgradér efterhånden, som du erfarer, hvad du godt kan lide, og hvad der fungerer for dig. Gå på opdagede i din lokale patchworkstofbutik og spørg om råd 😊 

Med disse redskaber er du godt kørende fra start. Det var ikke så slemt, vel?
 
Så mangler du bare to ting:

1) Et megaflot mønster på en quilt, du bare MÅ eje, fx West Hawk  2) En bunke megalækre stoffer, du kan skære op i tusind stykker og sy sammen igen til denne quilt 👆

Download begynderguiden her 👇

 

begynder guides patchwork vejledninger

Nyere Indlæg →

Blog

RSS

Tags

blossom quilt sløjfer
guides vejledninger

Blossom Quilt sløjfer

Vi har lavet en tutorial på to forskellige sløjer samt en bonus-sløjfe:-) Download din sløjfetutorial her:  

Læs mere